En Re-godkjent redningshund!

Som overskriften sier, Agira er nå en Re-godkjenent redningshund og jeg som fører betegnes som en ‘tidligere’ hundefører.

Runderingen hadde vi i boks lenge før, men vi sto igjen med sporet på 1 km. Jeg bestemte meg for å melde oss på søndagen før kursstart. Og det var jo ikke feil av meg! Sporet gikk knirkefritt. Vi gjenomførte 1 km spor, 3 gjenstander og slutt på 17 minutter, og vi hadde 40 minutter på oss! Det var en flink Agira med en godt svett fører bak og dermed søksprøver i boks!

Resten av uken skulle vi vise frem hvor gode vi var og for at vi fortsatt skulle få stå på tjenestelisten.

Agira viser seg fra den beste siden hele uken. Agira viser godt at hun er blitt mer erfaren på de tre årene hun har vert godkjent. Hun er mer sikker i sine arbeidsoppgaver og jeg stusset ikke over at vi skulle klare dette.

Den beste oppturen gjennom hele uken vår, må være 3 km sporet på Vikafjellet. Vi skulle gå ett fremmed spor med 10 gjenstander og slutt. Agira er og kommer alltid til å være rågod på spor og det viste hun meg nok en gang denne gangen også. Vi går 3 km spor, plukker 10 gjenstander og kommer til slutt på 36 minutter (!!!). Dette sporet kommer til å ligge frikst i minnet resten av livet, det er jeg sikker på.

Lørdagen kom og vi fikk vite resultatet på uken som hadde gått. Alle på laget besto og dermed kunne nå Agira tittle seg med re-godkjent redningshund og meg selv; tidligere hundefører. Jeg trenger aldri mer delta på ett godkjenningskurs på hovedkurs! Gud for en lettelse 🙂

Nå skal Agira og jeg bli enda bedre og mer stabile og vi skal kose oss frem til Agira en dag skal pensjoneres, noe jeg håper er veldig, veldig lenge til.

Planer fremover nå er at vi skal allerede om 3 uker gå rally stevne for så helgen etter det gjøre ett lite comeback i lydighet! Siden vi ikke har gått lp etter at de nye reglene og FCI 3 kom, har jeg valgt å melde oss på i klasse 3 som er ganske så tilsvarene den gamle Elite klassen.

Vi har også ett mål i 2018 om å starte NBF (brukshund-konkurranse) og å starte i Norges tøffeste brukshund konkurranse, The Challenge! Frem mot det, så må vi trene!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s