Bruksstevne, deby klasse D!

Som tittelen sier, har vi i helgen debutert i bruks. Jeg har lenge tenkt å starte bruks med Agira, og denne helgen startet vi altså bruks rundering.
Hun er stabil når det kommer til lydighet biten, samt at skogsarbeidet begynner å sitte veldig godt.

I bruks kan en hund starte allerede i klasse B om den er blant annet en godkjent redningshund, noe Agira er. Vi har valgt å ikke sarte rett i B. For det første fordi vi ikke har gjennomført MH test, ferdselsprøve eller lignende, og for det andre er jeg helt GRØNN når det kommer til bruks. Jeg har aldri sett eller vært med på ett bruksstevne, så derfor var valget lett, å starte klasse D. Vi trenger konkurranse erfaringer innen bruks.

Og hvilken debut! Vi klarte å gå til 650 poeng av 650 mulige! Det er mange som sier, «ja men, hun går jo tross alt elite lydighet og hun er jo godkjent redningshund».

Ja hva så? Som jeg skrev tidligere, så har vi ALDRI vært med på noe som helst innen bruks tidligere. Og det blir en helt annen setting å gå konkurranse enn å drive med redningsarbeid. Jeg er stolt av oss jeg!

Det neste vi må gjøre nå, er å gjennomføre en ferdelsprøven, noe vi sikter oss inn på til neste år. Vi skal trene jevnt og trutt, og neste gang debuterer vi i klasse C!

Vi kommer nok til å få hard konkurranse opp over i klassene, og det gleder vi oss til!

22894499_10213598031801196_6991692200354621279_n

 

Rally og lp-stevne!

Som tittelen sier, har vi gått rally og lydighetsstevne!

Forrige helg var det duket for rallylydighet hos Flateby hundeklubb. 25 ekvipasjer var påmeldt og Agira gjorde jobben sin og vant sin klasse med 200 poeng av 200 mulige.

Vi har som mål om å direkte kvalifisere oss til rallylydighet NM til neste år, og da trenger vi 3 «napp» som består av de beste poengsummene, som er fått av 3 forskjellige dommere. Nå er første «napp» er på plass! 😁


Nå i helgen gjorde vi ett comeback i lydighet, denne gang i klasse 3. Siden vi ikke har startet lydighet etter at de nye reglene og FCI 3 kom, valgte jeg derfor å starte klasse 3. Øvelsene er nokså like den gamle elite, og vi har som mål å bli norsk lydighetschampion.

For ett comeback! Jeg la lydigheten på hyllen for 3 år siden, da både Agira og jeg ikke syns det var gøy med lydighet. Men det viste seg at Agira fortsatt kunne sine gamle kunstner og storkoste seg i ringen sammen med meg.

Vi havnet til slutt på 1. plass med 272,5 poeng og første premie med cert! Dette ga mersmak og det championatet skal vi klare å nå!


img_4595

En Re-godkjent redningshund!

Som overskriften sier, Agira er nå en Re-godkjenent redningshund og jeg som fører betegnes som en ‘tidligere’ hundefører.

Runderingen hadde vi i boks lenge før, men vi sto igjen med sporet på 1 km. Jeg bestemte meg for å melde oss på søndagen før kursstart. Og det var jo ikke feil av meg! Sporet gikk knirkefritt. Vi gjenomførte 1 km spor, 3 gjenstander og slutt på 17 minutter, og vi hadde 40 minutter på oss! Det var en flink Agira med en godt svett fører bak og dermed søksprøver i boks!

Resten av uken skulle vi vise frem hvor gode vi var og for at vi fortsatt skulle få stå på tjenestelisten.

Agira viser seg fra den beste siden hele uken. Agira viser godt at hun er blitt mer erfaren på de tre årene hun har vert godkjent. Hun er mer sikker i sine arbeidsoppgaver og jeg stusset ikke over at vi skulle klare dette.

Den beste oppturen gjennom hele uken vår, må være 3 km sporet på Vikafjellet. Vi skulle gå ett fremmed spor med 10 gjenstander og slutt. Agira er og kommer alltid til å være rågod på spor og det viste hun meg nok en gang denne gangen også. Vi går 3 km spor, plukker 10 gjenstander og kommer til slutt på 36 minutter (!!!). Dette sporet kommer til å ligge frikst i minnet resten av livet, det er jeg sikker på.

Lørdagen kom og vi fikk vite resultatet på uken som hadde gått. Alle på laget besto og dermed kunne nå Agira tittle seg med re-godkjent redningshund og meg selv; tidligere hundefører. Jeg trenger aldri mer delta på ett godkjenningskurs på hovedkurs! Gud for en lettelse 🙂

Nå skal Agira og jeg bli enda bedre og mer stabile og vi skal kose oss frem til Agira en dag skal pensjoneres, noe jeg håper er veldig, veldig lenge til.

Planer fremover nå er at vi skal allerede om 3 uker gå rally stevne for så helgen etter det gjøre ett lite comeback i lydighet! Siden vi ikke har gått lp etter at de nye reglene og FCI 3 kom, har jeg valgt å melde oss på i klasse 3 som er ganske så tilsvarene den gamle Elite klassen.

Vi har også ett mål i 2018 om å starte NBF (brukshund-konkurranse) og å starte i Norges tøffeste brukshund konkurranse, The Challenge! Frem mot det, så må vi trene!

 

Søksprøver og fantastisk Rallyhelg!

Jeg må innrømme det at jeg er ikke så aktiv med å oppdatere bloggen som jeg lovet. Hverdagen er hektisk og det går som regel i glemmeboken. Men når vi har gjort noe bra, enten når det gjelder NRH relatert eller andre konkurranser må jeg inn å oppdatere!

Siden forrige innlegg har vi igjen vert oppe til søksøvelser klasse A i Norske Redningshunder. I år skal vi gjennom den skikkelige Re-godkjenningen.

Vi meldte oss på Hedemark og Oppland distrikt sin prøvedag som var den 13. mai. Vi var spent og klar for søksprøver. Agira viser seg å være noe lunde stabil i sin arbeidsoppgave.

Vi skulle strate med spor. Noe vi ALLTID har klart 100% og ikke no tull. Men i denne dag viste det seg at den statistikken skulle brytes. Vi, altså jeg klarer å melde spor feil 3 ganger! Det der, tar jeg på min kappe! Høye skuldre og slurvete feil, rett å slett.

Etter det la vi sporet bak oss og tenkte at ‘javell, vi må uansett opp til ny prøve, runderingen får gå som det går’. Og med en slik holdning runderer altså Agira som en runderings- og redningshund skal! Med fantastiske 22 minutter på 800 meter rundering og 3 funn klarer vi å bestå den! Fantastisk! Nå skal vi forhåpentiligvis bare gå ett lite spor til og en uke på Hovedkurs på Voss og vi håper at etter det vil Agira være RE-godkjent og jeg kan kalle meg selv for en ‘tidligere hundefører’!

Videre har vi også vært i Rallylydighetsringen igjen! Vi pakket baggen og reiste til vakre Vrådal og skulle tilbringe en langhelg der med kjekke jenter og mye hunde trening og konkurranse.

Vi har vert i Eliteringen to ganger før og har disse gangene disket med glans. Etter dette har vi trent målrettet og jeg har gitt Agira gode opplevelser. Takk til gjengen i Hønefoss og Omegn Brukshundklubb og ikke minst Marthe for god støtte og fantastisk god hjelp!

Denne helgen klarte vi altså karre til oss to 1. plasser med Cert i Elite!

Lørdag ble det 198 poeng av 200 mulige og delt 1. plass (samme poengsum og og samme tid)!

18556098_10212044482483434_5555797324499989639_n

Søndag ble det 200 poeng av 200 mulige og 1. plass, bare 3 sekunder forran 2. plass!

18425217_10212055776765784_8012021228913653864_n

Nå mangler vi bare 1 Cert til, og Agira får tittelen Norsk Rallylydgihets Champion på navnet sitt!

Gratulerer også til jentene som var med!

Lisbeth og Pling med 200/200 poeng og 2. plass (lørdag). 198/200 poeng og 3. plass (søndag) i klasse 1!

Lisbeth og Kylling 188/200 poeng og 10. plass (lørdag). 200/200 poeng og 1. plass (søndag) i klasse 1!

Marthe og Action med 193/200 poeng og 3.plass (lørdag). 195/200 poeng og 1. plass (søndag) i klasse 2!

Kari og Arya med 198/200 poeng og CERT i elite!

Nok en gang, tusen takk for en fantastisk gøy helg!

 

Skjerpings!

Nå er den en god stund siden bloggen er oppdatert! Skjerpings på den fronten der.

Siden sist har det skjedd litt. Vi har vert på ett par rally stevner samt ett agilitystevne. Sistnevnte var vel ett av de beste stevnene vi har vert på. Vi debuterte i agility klasse 2 med ett fint løp men 10 feilpoeng pga riv. Vi startet også hopp klasse 1 og fikk vårt andre napp! Storveis!

Vi har også debutert i rallylydighet klasse 3, men dessverre rotet jeg med en øvelse og vi fik en disk. Agira derimot gjorde en strålende jobb.

Men, nå i helgen gjorde vi det langt bedre! Vi stilte igjen i klasse 3 med godt mot. Vi gjorde det veldig bra og gjorde rett å slett rent bord og vant klasse 3 med 200 poeng og direkte opprykk til Elite! Vilken følelse! 

De siste par-tre årene har Agira vist på konkurranser at hun på en måte ikke trives, er veldig knytt og har den typiske border collie stilen. Det henger nok  sammen med at jeg er kanskje litt spent og små nervøs. Jeg sender nok noen signaler til Agira der jeg ikke helt klarer å stole på at hun gjør de øvelsen jeg ber henne om å gjøre, noe som igjen resulterer i at Agira ikke stoler på meg. Men det stevnet vi gikk i dag var noe helt annet!

Haleføringen til Agira var super! Den logret og hele Agira lyste glede ved å gå konkurranse. Det hang nok sammen med at jeg var sikker på hva jeg drev på med og har trent godt den siste tiden og kan stole på at Agira gjør nøyaktig det jeg ber henne om å gjøre. Det ser du i filmen her:


Planer fremover nå er å starte rallylydighet klasse Elite i slutten av mars i Drammen. Vi har veldig lyst til å prøve å direktekvalifisere oss til Rally NM og ikke minst få ett championat! 

Nå er det bare å legge oss i hardtrening og ha det gøy! 😁


Stolt matmor og Agira med den fine sløyfen 😊

Godkjent søksprøver!

Det er mange som lurer på hva og hvorfor vi har gått opp til søksprøver nå i år.

Det har seg sånn at vi egentlig skulle opp til re-fodkjenning nå i år. Grunnet ingen opptjent ferie var det ikke mulig for oss å ta ut ferie og reise på hovedkurs nå i år. 

Vi søkte til FTU og vi fikk positivt svar tilbake om at hovedkurs kunne vi få lov til å ta til neste år mot at vi skulle ta fysisk test og søksprøvene nå i år. 

Ganske fear det!

I sommer gjennomførte og besto vi den fysiske testen. Forrige helg prøvde vi oss på søksprøvene og besto sporet. Uheldig som vi var gikk vi over siste figurant på runderingen og vi strøk på den.

Denne helgen fikk vi kjangs til å gå opp til ny runderingsprøve og denne gangen gikk det veldig mye bedre og dermed bestått rundering! 😄

Nå får vi stå på utkallingslisten helt til neste års skikkelige re-godkjenning der vi må ta nye søksprøver og hovedkurs! 

Junior Norgesmesterskap i agility

I dag har vi vert i Oslo hos Oslo og Omegn Dressurklubb og gått junior Norgesmesterskap i agility!

Vel og merke er stevnet uoffisiellt, men god trening for Agira og meg.

Det er nå ca ett år siden vi har vert i agilityringen, og det var nå på tide! I alt 19 startende i klasse stor og vi hadde store forhåpninger.

I første løp som er hopp og noe vi ikke er helt stødig i, da det er mye fart og vel og merke lite felt hinder, så klarer vi å diske på tredje hinder da jeg blir noe vel utydelig for Agira. 

Agira er også veldig høy i dette løpet da det er tidlig på dagen og vi har så vidt fått startet. 


Film fra hopp løpet.

Videre til neste løp så gikk de mye bedre. Jeg følte vi sammerbeidet mye mer og det skal sies at agility er det vi kan best. 


Film fra agilityløpet.

Nå var det sånn at om du hadde disket ett løp men klarte å komme deg igjennom ett løp var du kvalifisert til finaleløpet. Det gjorde vi og gikk inn i finalen med 110 feilpoeng (disk ga 100 feilpoeng). 

I finalen gikk det myyye bedre og vi kjøre ett rent løp her. Agira var mye mer på nett nå. Hun hørte på meg og konsentrerte seg mer som resulterte i ingen riving av hinder 😄👏🏻


Film av finaleløpet, ingen feil og ingen disk 😁

Til slutt med våre 110 feilpoeng havner vi sammenlagt på en 8. plass av totalt 19 startende.

Dagene går…

Som jeg skrev i forrige innlegg, er det nå for tiden veldig travelt.
Vi reiser fra den ene aksjonen til den andre. I det siste har det blitt mange aksjoner i benene til Agira og meg.

I helgen var jeg på jobb igjen, og i helgene jobber vi 12 timers vakter. Vi er da så heldige at Marthe og Action tar vare på og har det gøy med Agira.

14409004_10209630215808276_959551656_n

 

Action er en av de få tispene Agira går veldig godt overrens med. At to så jevnaldrende tisper går så godt i sammen, er bare kjekt. Det facsinere meg ganske mye egentligt. Action og Agira er ikke i samme flokk, men allikevell er det INGEN tull mellom de to.

 

 

 

Siden både Action og Agira har nå fått så mange aksjoenr på seg i det siste var det endelig tid for å faktisk bare være litt hund igjen. Marthe tok med seg begge jentene på søndag og gikk en lang og flott tur. Det virket på Marthe at alle tre koste seg veldig!

Jeg er veldig glad jeg har Marthe som bor så pass nærme meg, sånn at jeg kan slappe av og ha god samvittighet for at Agira slipper å ligge hjemme så lenge mens jeg er på jobb!

14409011_10157494929110154_527717360_n

Foto:  Marthe Sjølyst
Action og Agira på tur i går (søndag).

Ellers så koser vel egentlig Agira og jeg oss med agility. Vi er så heldige å få være med på konkurransegruppen i Hønefoss og Omegn Brukshundklubb. Der er det mange som har trent lenge og som er langt oppe i klassene som trener. Vi har som mål å få stratet noen konkurranser igjen til neste år. Det begynner å bli en stund siden vi har vert i agilityringen nå, men når vi holder på med så mange hundesporter som vi gjør, da må det prioriteres litt. Jeg har alltid sagt at redningshund, det er jobben til Agira, mens det andre, det er hobbyen 🙂

14383482_10209630109165610_114573380_n.jpg

 

Motivasjonsøkt

På leteaksjonen i går var vi så heldige å finne en litt eldre mann som plukket bær. Agira fikk seg ett funn, av en mann som ikke luktet hund og NRH, dog ikke han vi letet etter men funn er funn sier Agira 😊

Meldingen satt som ett skudd, flott!


Fra leteaksjonen i går. Flott utsikt over Gol.

Etter gårsdagens lange og tunge leteaksjon, skulle Agira få seg en god motivasjons økt på trening i dag.

Planen min på trening i dag var at Agira skulle få seg noen påvirkninger i form av lyd og syn slik at motivasjonen skulle stige igjen. 

Jeg personlig er veldig for at hunder som har gått tomme på leteaksjon, skal få seg en trening med mye motivasjon og funn. 

Jeg ser at Agira stiger betraktelig og motivasjonen er tilbake på topp.

Takk for super trening Ringerike og Modum lag og Drammen lag!